303 woorden
2 minuten leestijd

Tweede nieuwsbrief: voorlopig ontwerp is gereed!

Het bedrijfsterrein op de hoek van de Cannenburgerweg en Herenweg in Ankeveen maakt ruimte voor woningen. De omgeving heeft het afgelopen jaar intensief meegedacht over het ontwerp hiervan. Met als resultaat een voorlopig ontwerp, dat wij graag aan u presenteren.   

Samen met omwonenden
Het ontwerp van het Cannenburgerpark maakten we niet alleen, maar juist samen met de buurt. Zo creëren we een prettige woonfunctie. Niet alleen voor nieuwe bewoners, maar ook voor omwonenden en de buurt in het algemeen. Begin vorig jaar organiseerden wij daarom allerlei activiteiten om van bewoners in de omgeving te horen wat zij belangrijk vonden voor het ontwerp van het Cannenburgerpark. Zo waren er brainstormwandelingen over het terrein, meerdere digitale thematafels en later in het proces een digitale verdiepingsavond. Op twee momenten werd er huis-aan-huis een meedenkkrant verspreid en kon men digitale vragenlijsten invullen.

Tweede nieuwsbrief
In totaal deden zo’n 260 mensen mee aan de verschillende activiteiten. Ook is er veelvuldig overleg geweest met de gemeente en andere belanghebbenden, zoals de brandweer en woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Het betrokken architectenbureau Building Design heeft de opbrengst hiervan nu vertaald in een voorlopig ontwerp. Bekijk dit ontwerp in de tweede nieuwsbrief.
JeeGee Vastgoed dient het voorlopig ontwerp (met een vergunningsaanvraag) in bij de gemeente Wijdemeren. Deze wordt op 2 februari 2022 in de Raadcommissie behandeld en na goedkeuring vrijgegeven voor procedure. De gemeente Wijdemeren heeft besloten om de datum van de Raadscommissie te verplaatsen naar 1 februari 2022.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het voorgaande proces en de belangrijkste conclusies van de gesprekken met de omgeving? Bekijk dan onze eerste nieuwsbrief.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres info@cannenburgerpark.nl.

* de getoonde afbeeldingen zijn schetsontwerpen en kunnen afwijken van de werkelijke situatie. Aan deze afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend.  

Nieuwsoverzicht